Jornades Fundació Agrupació


Què fem

Divulgació i publicacions

Jornades de la Fundació


Webinar 'Quin model social i sanitari necessita la societat del Segle XXI?'
Amb Miquel Vilardell i Pilar Rodríguez

 

Webinar "La Soledat, un univers per explorar"
la Fundació Pere Tarrés, conjuntament amb la Fundació Agrupació, va organitzar el webinar: “La Soledat, un univers per explorar”, a càrrec de Francesc Torralba, Doctor en Filosofia, Teologia i Pedagogia. Actualment és catedràtic a la Universitat Ramon Llull, i imparteix cursos i seminaris en altres universitats d’Espanya i Amèrica. Alterna la seva activitat docent amb l’ofici d’escriure i la divulgació del seu pensament.

 

Taula de debat "Salut i conducció"
La Fundació Agrupació i la Fundació RACC han organitzat conjuntament una taula de debat sobre “Salut i conducció”, a l’Aula Magna de la Universitat de Barcelona.

Conferència "Vida saludable i menopausa"
La Fundació Agrupació ha organitzat una conferència sobre “Vida saludable i menopausa”, conjuntament amb l’Àrea d’Igualtat de l’Ajuntament de La Garriga.

Jornada: "Pobresa i Vellesa"
La Fundació Agrupació i la Fundació Pere Tarrés organitzen la jornada “Pobresa i Vellesa”.

Jornada: "L’obesitat infantil ha vingut per quedar-s'hi?"
La Fundació Agrupació i l’Agència de Salut Pública organitzen la jornada “L’obesitat infantil ha vingut per quedar-s'hi?”.

Jornada: “Models i tendències en la cura a les persones grans”
La Fundació Agrupació i la Fundació Pere Tarrés organitzen la jornada "Models i tendències en la cura a les persones grans".

Jornada: “NO al Maltractament a les Persones Grans”
La Fundació Agrupació i l'Agència de Salut Pública han organitzat la jornada sobre “NO al Maltractament a les Persones Grans”.

Conferència: “Vida saludable i menopausa”
La Fundació Agrupació ha organitzat una conferència sobre “Vida saludable i menopausa”.

Taula de debat: “La salut, un concepte molt ampli. Parlem-ne”
La Fundació Agrupació i la Universitat de l’Experiència han organitzat la taula de debat “La salut, un concepte molt ampli. Parlem-ne”.

Jornada: “Malalties neurodegeneratives: Alzheimer i Parkinson”
La Fundació Agrupació i la Fundació Pere Tarrés organitzen la jornada “Malalties neurodegeneratives: Alzheimer i Parkinson”

Jornada: "Al·èrgies i Intoleràncies Alimentàries"
La Fundació Agrupació, amb el suport de l’Agència de Salut Pública, han organitzat una Jornada per parlar de les al·lèrgies i les intoleràncies alimentàries.

Taula de debat: "Son i conducció, mals companys de viatge"
La Fundació RACC i la Fundació Agrupació han organitzat la taula de debat “Son i conducció, mals companys de viatge” amb la finalitat de que experts en la matèria poguessin explicar la influència que té la salut, i en especial el son, en garantir una millor seguretat vial.

Jornada: "10 anys de la Llei de Dependència"
La Fundació Agrupació i la Fundació Pere Tarrés han organitzat la jornada “10 anys de la Llei de Dependència” amb la finalitat de reflexionar sobre la tasca realitzada en relació a l’atenció a la dependència a Catalunya i abordar els reptes de futur.

Jornada: Família i Societat, influència en la salut i el benestar dels infants i els joves
La Fundació Agrupació i l’Agència de Salut Pública han organitzat la jornada “Família i Societat, influència en la salut i el benestar dels infants i els joves” per valorar, des d’una visió interdisciplinària, els principals factors que incideixen en la salut, les condicions i els estils de vida dels infants i dels joves.

Jornada: Com envellir bé emocionalment
La Fundació Agrupació i la Fundació Pere Tarrés han organitzat la jornada “Com envellir bé emocionalment” amb la finalitat de reflexionar sobre els diversos factors que intervenen en el procés d’envelliment.

Jornada: Salut i Alimentació
La Fundació Agrupació, amb la col·laboració del Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya han organitzat una jornada de Salut i Alimentació per tal de debatre com i quan podem intervenir en els trastorns del comportament alimentari.

Jornada: Envelliment de les dones des de diferents prismes
La Fundació Agrupació i la Fundació Pere Tarrés han organitzat la jornada “Envelliment de les dones des de diferents prismes” amb la finalitat d’analitzar les diferències biològiques i socials que es donen entre els homes i les dones durant el procés d’envelliment.

Jornada: Obesitat Infantil
La Fundació Agrupació, amb la col·laboració del Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya han organitzat una jornada d'Obesitat Infantil per tal de debatre des de diferents perspectives sobre els factors que incideixen en l'augment d'aquesta patologia.

Jornada: Envelliment, salut i societat al 2030
La Fundació Agrupació i la Fundació Pere Tarrés han organitzat la jornada “Envelliment, salut i societat al 2030” per tal de debatre des de diferents perspectives multidisciplinàries els models familiars, de jubilació, de salut, els nivells d’autonomia i dependència i els recursos necessaris per fer front l’envelliment.

Jornada: Envelliment Actiu i Solidaritat Intergeneracional
L'any 2012 ha estat declarat Any Europeu de l'Envelliment Actiu i la Solidaritat Intergeneracional. Per aquest motiu des de la Fundació Pere Tarrés i la Fundació Agrupació s'ha organitzat aquesta jornada per a debatre entre tots els sectors socials i perquè els ciutadans de més edat tinguin un paper actiu i visquin de la manera més saludable i satisfactòria possible.

Jornada Maltractament i gent gran
El maltractament a les persones grans ha esdevingut una realitat que cada vegada es fa més evident i que requereix una atenció específica. El reconeixement públic d’aquesta classe de maltractament evidencia una nova modalitat de relació en què la violència física deixa espai a un altre tipus de violència més subtil (silenciada, menys evident, però no excloent de dolor o patiment).

Jornada Dret a decidir: El Testament Vital
El testament vital o document de voluntats anticipades tracta de donar l'oportunitat de forma voluntària i individual de que una persona adulta, conscient i responsable de les seves decisions, manifesti el seu desig de com ser tractada, si es dóna la situació que arriba al final de la seva vida en una situació irreversible.

Imatges de les persones amb dependència i mitjans de comunicació
L'impacte dels mitjans de comunicació social en la formació de l'opinió pública té una influència indiscutible. Tenint en compte això, organitzem aquesta jornada amb la intenció de reflexionar i debatre entre els qui treballen en els mitjans de comunicació i en publicitat amb els especialistes que treballen amb les persones amb situació de dependència. Reflexions i debats que giraran a l'entorn del tractament de la informació, l'elecció de les imatges... i l'ús intel·ligent dels canals d'influència per oferir elements que contribueixin a generalitzar escenaris tolerants, on la inclusió social sigui un valor positiu en tots els ordres de la vida.

Així doncs, la Fundació Agrupació i la Fundació Pere Tarrés van organitzar el dia 31 de març la Jornada "Imatges de les persones amb dependència i mitjans de comunicació".

Activitat Física i Envelliment
Des de la Fundació Agrupació hem incorporat com a nou objectiu d'acció dins de les activitats que ja veníem realitzant la PREVENCIÓ.

La PREVENCIÓ entesa com una responsabilitat individual, però també col·lectiva, adreçada tant als clients d'Agrupació com a tota la població. I per aconseguir aquest objectiu, desenvolupem activitats i jornades de sensibilització que promocionin condicions de vida saludable per evitar, retardar o pal·liar situacions de dependència.

És per això que a diferents localitats organitzem aquesta jornada de prevenció sobre activitat física i envelliment.

Informació detallada de la Jornada del 30 d'octubre de 2009 a Lleida