Conferència "Vida saludable i menopausa"

Conferència "Vida saludable i menopausa"

La Fundació Agrupació ha organitzat una conferència sobre “Vida saludable i menopausa”.

Va tenir lloc el dia 14 de juny a la sala polivalent del Centre Cívic Vil·la Florida de Barcelona, on van assistir més de seixanta dones.

La doctora Mariona Violán, metge especialista en Medicina de l'Esport, va obrir la taula rodona explicant la influència de l'esport en aquesta etapa de la vida i quin pot ser el més adequat en casos d'osteoporosi.

La doctora i ginecòloga Maribel Pons, per la seva banda, va intervenir a continuació per parlar sobre sexualitat i explicar els canvis que es produeixen en el cos de la dona durant aquesta etapa.

Finalment, la dietista-nutiricionista Dolors Borau, va assenyalar la necessitat de reduir la ingesta d'aliments rics en greixos, ja que durant aquesta època es tendeix a guanyar pes, alhora que va aconsellar aliments que ajuden a reduir la inflamació, el cansament i la depressió.
Ponència Dra. Mariona Violán
Ponència Sra. Dolors Borau

A tots aquests consells útils i a la interrelació de tots els factors esmentats, se li va unir una important constatació: el fet que no estem davant d'una malaltia, sinó davant d'una etapa més del cicle vital de tota dona.
Conèixer els canvis que es produeixen durant aquest període és fonamental per abordar aquesta etapa de la vida de les dones, que ja és la més llarga de totes, segons la previsió d'envelliment poblacional fixat per l'Organització Mundial de la Salut (OMS).

Al 2030 hi haurà 1.200 milions de dones que se situaran entre els 40 i els 60 anys d'edat, franja que l'Institut Nacional d'Estadística associa a la menopausa.

Galeria d'imatges