Alimentació saludable
L'alimentació saludable és aquella que proporciona els nutrients que el cos necessita per mantenir el bon funcionament de l'organisme, conservar o restablir la salut, minimitzar el risc de malalties, garantir la reproducció, gestació, lactància, desenvolupament i creixement adequat.
S'ha de potenciar ...
- Fruites i verdures. Es recomana un consum mínim de 5 peces al dia entre fruites i verdures
- Llegums. Incrementar el seu consum de 3 a 4 vegades a la setmana
- Fruita seca. Un grapat cada dia
- Vida activa i social. 30 minuts cada dia d'activitat física com a mínim 5 dies a la setmana
S'ha de disminuir ...
- La sal. Es pot substituir per herbes aromàtiques o espècies
- Sucre. Reduir begudes ensucrades...
- La carn vermella. Consumir 1 o 2 vegades per setmana com a màxim i les carns processades de manera ocasional
- Els aliments ultraprocessats. Evitar comprar-los i consumir-los, ja que contenen sucres, greixos, sal ...